Starside
LightWEB
Startside

Om Narbuvoll    Friluftsliv    Turist på Narbuvoll?    Den Gule Side    Hva skjer?    Historien    Lokale lenker    Gammelt nytt

LightWeb
Bygdebok for Narbuvoll, Holden og Kvilvang
 Bygdeboka vår er skrevet av John Midtdal og Magne Kvilvang.
Boka er på ca. 670 sider og inneholder gårds- og slektshistorie samt bygdehistorie og en del kulturhistoriske emner. Den har 290 bilder hvorav 33 i farger. Det er blant annet fargebilde av alle gårdsbrukene og det er mange historiske bilder (noen av dem kan du se i vårt historiske galleri).

Slektshistoria har med fire generasjoner etter alle som er født eller har bodd i bygda. 
Boka har også med et fullstendig register som inneholder over 7700 henvisninger på 4600 forskjellige navn. Et sted mellom 5000 og 6000 personer omtales i boka.

Jon Midtdal har tidligere skrevet bygdebok for Tufsingdalen som kom ut i 1991. Han har også skrevet boka "Tufsingdalen i krigens dager" og har vært aktivt med i arbeidet med bygdeboka for Os kommune.

 

Bygdeboklansering 23. juni 2001

Nesten 160 personer var samlet for å overvære lanseringen av bygdeboka. Vi startet i Narbuvoll Kirke hvor Synnøve Narjord, Kirsti Sæter og Jo Ryen fra Narjordet underholdt med flott sang. Vi sang også noen allsanger og Jorunn Engåvoll leste opp en prolog for dagen. Avdelingen i kirken ble avsluttet med Narbuvollsangen.
I Tufsingdalen var vi samlet i Samfunnshuset og fikk servert skjørost og rømme før selve avdukingen av boka.

Tufsingdalens blandakor, Samklang under ledelse av dirigent Jostein Løkken, sang vakkert Narbuvollsangen under den høytidelige avdukingen etter å ha gjort en solid innsats med matservering. 

Etter avdukingen fortalte John Midtdal om arbeidet med boken. Dette arbeidet startet fredag 13. november 1998 da de to forfatterne kom sammen for å se hvor mye stoff de hadde fra før og for å se om de var mulig å få til en bygdebok. Arbeidet har stort sett foregått ved at Magne har reist rundt og samlet stoff og at John har systematisert stoffet og skrevet alt inn på EDB.
Deretter hadde kulturleder Øystein Buraas (til venstre) og ordfører Arnfinn Nergård (til høyre) ordet og gratulerte med en flott bygdebok. Blomster ble overrakt og betydningen av en slik bok for samhold og identitet i ei lita bygd ble understreket.
Etter at boka var så godt som ferdig ble det 31. januar i år valgt en bygdebok-komité som skulle ta seg av lansering, salg og markedsføring av  boka. På bildet ser vi komiteen flankert av forfatterne. Fra v: Magne Kvilvang, Roar Kvilvang, Hege Narbuvoll, Jorunn Engåvoll, Ragnhild Trøan, Thomas Engåvoll og John Midtdal 
Det ble selvfølgelig også anledning til å kjøpe boka, og Vidar Fredheim står her som eksempel på en av mange fornøyde bokkjøpere.

 

For å bestille boka kan du sende en E-post med navn og adresse til 
narbuvoll@os.online.no. Boka koster kr 800,- . 

 


Narbuvoll

Adresse:
Telefon: +47
Mobil: +47
Webebside: www.narbuvoll.no
E-post: post@narbuvoll.no
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilbakemeldinger

Facebook

Vær


Kart             

© LightWeb