Starside
LightWEB
Startside

Om Narbuvoll    Friluftsliv    Turist på Narbuvoll?    Den Gule Side    Hva skjer?    Historien    Lokale lenker    Gammelt nytt

LightWeb
Betel

Forsamlingshuset Betel eies av Røros og Omegn Pinsemenighet. Menigheten ble grunnlagt i 1942 og hadde flere medlemmer på Narbuvoll. Etter initiativ fra kinamisjonær Parley Guldbrandsen, ble det bestemt at det skulle bygges et menighetslokale på Narbuvoll i tillegg til Filadelfia på Røros. Han ville at huset skulle bygges til minne om Olga og Jon Narbuvoll som reiste til Kina som misjonærer. Navnet på lokalet ble bestemt til Betel

Tømmeret ble hogd vinteren 1950/51, noe i Tufsingdalen og noe i Sømådalen. Det ble samlet inn penger til å kjøpe inn det øvrige.
Byggingen av huset ble påbegynt våren 1952 og fortsatte utover sommeren og vinteren. Det meste ble gjort på dugnad. Leder for dugnadsgjengen var hele tiden Karl Grønli. Huset ble innviet 24. mai 1953, første pinsedag.

 

Jon Narbuvoll ble født på Engåvollen i 1895. Han var eldste sønn og odelsgutt på gården, men fikk kall fra Gud om å reise til Kina som misjonær. Kona Olga kom fra Nordre Sæter i Tufsingdalen. Les artikkel om Olga og Jon fra avisa Korsets Seier her.Fra innvielsen av Betel 24. mai 1953, første pinsedag.

Ettersom avstandene er blitt mindre, er ikke Betel like mye i bruk som tidligere, særlig ikke vinterstid når det krever en del å varme opp huset. En tid holdt menighetens barnearbeid - Torsdagsklubben - til her fordi de fleste deltakerne kom herfra. Ved et par anledninger har menighetens ungdom hatt "weekend" på Narbuvoll med overnatting på Engåvollen og samlinger i Betel. Det blir også holdt sporadiske offentlige møter her. Disse blir annonsert i Arbeidets Rett og alle er velkommen.

Betel var også også valglokale for Narbuvoll stemmekrets i nesten 20 år fram til og med 2011, de siste årene også med kirkens menighetsrådsvalg under samme tak. Det er blitt en godt innarbeidet tradisjon at skoleelever fra bygda har valgkafé med vafler og kaffe til glede for både stemmestyret og velgerne forøvrig.

Sommeren 2003 var det dugnad på utskifting av det gamle skifertaket som var i dårlig forfatning. Foto: Cathrine L EngåvollUngdomssamling i Betel, juni 2009. Lovsangsteamet; Irene, Christer og Øyvind.
Foto: Simen T Engåvoll
14. september 2009: Stortingsvalg, menighetsrådsvalg og valgkafé i Betel. Det er jo ikke rart valgdeltakelsen blir høy når det følger vafler med.
Foto: Gunn Tengesdal og Cathrine L Engåvoll

 

 Narbuvoll

Adresse:
Telefon: +47
Mobil: +47
Webebside: www.narbuvoll.no
E-post: post@narbuvoll.no
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilbakemeldinger

Facebook

Vær


Kart             

© LightWeb