Bygdekvinnelaget feiret Ida
Bygdekvinnelaget i Tufsingdalen og Narbuvoll inviterte til fest fredag kveld for å hedre et lokalt idrettstalent. Nesten en tredjedel av bygdefolket kom for å høre Ida Meli Narbuvoll fortelle om sommerens opplevelser i 68 gram piggsko.
Vi fikk først en innføring i hvordan Ida legger opp treningsåret for at formen skal være optimal i sommersesongen og gjennomgang av en helt vanlig treningsuke.  Ida beskrev begeistret sine 10x1000 meter intervaller og korte fartsetapper, men la ikke skjul på at det er de lange turene som er toppen.


Ida forteller
 
Ida viser fram piggskoa
Tyrvinglekene i juni er Norges største friidrettsarrangement på bane med over 1700 deltagere. Ida  brøt 10-minuttersgrensa og vant 3000 m i J-17 på 9:59:70.
Ren-Eng arrangerer hvert år Femundløpet og 30. juni var Idas mål ny pers. Til tross for magetrøbbel og to turer i skogen ble hun allikevel beste kvinne på 10 km med ny personlig rekord, 39:02.
I slutten av juli var det junior-NM i Sigdal og målet var pallplassering på 3000 m, Ida endte på 4. plass.
Helga etter var det klart for løp på hjemlige trakter og Ida ble beste dame på 10 km i Hummelfjelldilten.
Deretter gikk Ida gjennom en del av sommerens resultater.
Ida løper for Ren-Eng og viste stor begeistring for en klubb med svært gode sesongresultater  og for treneren Bo Berndtsson. I mai tok Ren-Eng 6. plass i eliteklassen i  Holmenkollstafetten. Ida løp lille Besserud og hadde tredje beste etappetid.
Ida var kvalifisert til å løpe senior-NM i Kristiansand helga etter skolestart og kunne dermed stille i de øvelsene hun ønsket. Den første dagen deltok hun derfor på 800 m for å få litt fartstrening til 5000 m som var hovedmålet for stevnet. At hun skulle havne bakerst til slutt var ingen bombe, men at hun skulle lede med flere meter etter halvgått løp kom overaskende både på speaker og konkurrenter. To dager etter var det klart for 5000 m med ti løpere på startstreken. Ida startet litt tøft, men «det er jo så artig å løpe fort» og «uten å satse kommer en ingen vei».  Fartstreningen  fra 800 m var med på å gi Ida 5. plass med tiden 17:12:61.
Forrige helg ble det gull i NM i terrengløp på Ås, men der skulle Ida gjerne hatt flere konkurrenter.
 
Gamle og unge møtte fram (noen helt fra Hamar)

Bygdekvinnelaget serverte Ost og kjeks
De løpene Ida er aller mest fornøyd med og som dermed ble sesongens høydepunkter  var ungdomsmesterskapet  på Askøy og Oslo maraton.
På  Askøy i slutten av august ble det seier på 3000 m. I tillegg til gullet, fikk Ida arrangørens hederspris for ny mesterskapsrekord etter å ha ligget ensom i tet fra start til mål i klasse J17. Tiden 9:46:68 var og ny personlig rekord. 
På halvmaraton i Oslo for to uker siden var tiden 1:18:02  god nok tid til å vinne sin klasse, bli fjerde beste dame og nr. 57 totalt blant drøyt 6000 løpere.  Det er en snittfart på 16,22 km/t. Hun fikk en litt dårlig plass i startfeltet og hadde derfor ingen konkurrenter på kvinnesiden å løpe sammen med. Hun var derfor svært takknemlig for at det var en litt eldre herreløper som forsto at han kunne hjelpe et ungt talent med litt drahjelp.
Etter Ida  sin presentasjon serverte bygdekvinnelaget ost og kjeks og kvelden ble avsluttet med utlodning.

Takk til bygdekvinnelaget for støtten til Ida og for et flott arrangement. Takk til  Ida som lot de ca 60 frammøtte i Tufsingdal samfunnshus få innblikk i gode resultater og hva som ligger bak.

Ida har nå kretsrekorder på 2000 m, 3000 m og 5000 m. Llitt tidligere på fredagen slo  hun sin egen rekord på Røros vgs sitt 3,7 km lange testløp med 11 sekunder.

Tekst og bilder: Thomas Lervik Engåvoll

  I da, Maren, Marius og Sigrid